Person som holder silo i hendene

Maksimer næringsverdien og reduser tørrstofftapet

Egalis™ er en serie av høykvalitets ensileringsmidler fra Alltech® som hjelper deg med å maksimere næringsverdien og redusere tørrstofftapet i fôret. Resultatet er at du får mer og bedre fôr, og mindre bekymringer for svinn av fôrressursene.

Som bonde vet du at fôrproduksjon er nøkkelen til å sikre en sunn og lønnsom produksjon av melk og kjøtt. Men det er en kjent utfordring at ikke alt gresset som vokser på jordet ditt, vil ende opp på fôrbrettet. Gjennom prosessen fra ferskt gress til lagring vil fôrverdien og mengden fôr synke, noe som kan øke fôrkostnadene og gå ut over produksjonen til dyrene dine.

I Norge består  Egalis serien av to forskjellige ensileringsmidler som er utviklet for å sikre optimal fermentering og bevare næringsverdien i fôret ditt. Her er en kort oversikt over produktene i Egalis-serien:

Egalis™ Ferment

Egalis Ferment er velegnet til bruk på alle typer grovfôr, fra gress til helsæd. Den består av effektive, homofermentative melkesyrebakterier og kjemikalier som hemmer fremveksten av mugg. Egalis Ferment vil raskt og effektivt styre fermenteringen som resulterer i en lav og stabil pH. Den består av Lactiplantibacillus plantarum og Pediococcus pentosaceus som jobber sammen for hurtig å senke pH, uavhengig av tørrstoffet eller bufferkapasiteten i graset.

  • Maksimerer næringskvaliteten
  • Reduserer tørrstofftapet
  • Gir mer gras til fôr
  • Øker smakeligheten av grovfôret, noe som fører til økt tørrstoffinntak hos dyrene
  • Ikke etsende, bidrar til mindre slitasje på redskap

Egalis™ Stability

Egalis Stability er velegnet til bruk på alle typer grovfôr, spesielt i tilfeller der det er risiko for varmgang på grunn av aerobisk ustabilitet eller gras med høyt tørrstoff. Egalis Stability hjelper til å forebygge vekst av mugg og sopp og øker dermed stabiliteten til siloen under fôring. Produktet er sammensatt av Lactiplantibacillus plantarum og Pediococcus pentosaceus i kombinasjon med det svært soppdrepende preparatet kaliumsorbat.

  • Forhindrer varmgang i tårn- og plansiloen, i miksen (TMR/PMR) og på fôrbrettet.
  • Fremmer fordøyeligheten og tilgjengelig energi for dyret, som resulterer i økt fôreffektivitet
  • Enkel og trygg i bruk

klikk her for mer informasjon om Egalis serien